Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 40 gram witte basterdsuiker
- 25 gram bloem
- 10 gram boter gesmolten
- ½ zakje amandelschaafsel
- 100 gram mascarpone
- 3 eetlepel(s) poedersuiker
- 2 limoenen
- 2 sinaasappels
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 gr. C.
- Roer de eiwitten los en zeef de basterdsuiker en de bloem erboven.
- Voeg de boter en een mespuntje zout toe en roer door elkaar tot een soepel beslag.
- Bekleed de ovenplaat met bakpapier.
- Schep er zes el beslag op en strijk dat met de achterkant van de lepel uit tot 6 cirkels van 10 cm.
- Bestrooi met amandelschaafsel en zet in de oven 10 min.
- Vouw de koekjes dubbel en hang ze over een stok tot ze hard zijn.
- Roer de mascarpone met 2 el poedersuiker en het sap van 1 limoen tot limoencrème.
- Schil de andere limoen en de sinaasappels.
- Snij het vruchtvlees tussen de velletjes uit en verdeel over 6 bakjes.
- Doe er 1 el poedersuiker en een flinke lepel limoencrème op.
- Garneer met de amandelkrullen.