Amandelkrullen met limoencrème

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 25 gram bloem
  • 10 gram boter gesmolten
  • ½ zakje amandelschaafsel
  • 100 gram mascarpone
  • 3 eetlepel(s) poedersuiker
  • 2 limoenen
  • 2 sinaasappels

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 gr. C.
  • Roer de eiwitten los en zeef de basterdsuiker en de bloem erboven.
  • Voeg de boter en een mespuntje zout toe en roer door elkaar tot een soepel beslag.
  • Bekleed de ovenplaat met bakpapier.
  • Schep er zes el beslag op en strijk dat met de achterkant van de lepel uit tot 6 cirkels van 10 cm.
  • Bestrooi met amandelschaafsel en zet in de oven 10 min.
  • Vouw de koekjes dubbel en hang ze over een stok tot ze hard zijn.
  • Roer de mascarpone met 2 el poedersuiker en het sap van 1 limoen tot limoencrème.
  • Schil de andere limoen en de sinaasappels.
  • Snij het vruchtvlees tussen de velletjes uit en verdeel over 6 bakjes.
  • Doe er 1 el poedersuiker en een flinke lepel limoencrème op.
  • Garneer met de amandelkrullen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Ei / Fruit / Nagerecht