Amuse van gemarineerde zalm
Ingrediënten
- 200 gram verse zalm
- 2 eetlepels Japanse zoete sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel saké
- 120 gram bloem
- 1 ei
- arachideolie
Instructies
- Snijd de zalm in vierkante blokjes van 2 x 2 cm.
- Roer de sojasaus met de azijn en de saké door elkaar, schep om met de zalm
- en laat minstens 2 uur intrekken.
- Zeef de bloem.
- Klop het ei los met een vork, voeg 21/2 dl water toe en roer de bloem
- erdoor, zodat een glad beslag ontstaat.
- Zet dit koel weg.
- Verhit een laag olie in een wok tot ± 185°C.
- Wentel de zalmblokjes door het beslag, schud het teveel af en frituur de vis
- in gedeelten in ± 2 minuten rondom goudbruin.
- Laat op keukenpapier uitlekken en laat afkoelen.
- Serveer per persoon 3-4 blokjes met zoetzure gember, wasabi en sojasaus
- erbij