Angelsaksische fruitcrunch

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg gemengde vruchten zwarte bessen, aardbeien, frambozen, bramen en kruisbessen
  • 100 g hazelnoten gepelde
  • honing
  • 75 g broodkruim van bruin brood
  • ½ l slagroom
  • boter

Instructies

  • Was het fruit voorzichtig.
  • Hak de hazelnoten fijn en meng ze met het broodkruim.
  • Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf.
  • Verwarm de oven voor op 180 C.
  • Doe het fruit in een pot en giet er een beetje water over, tot het fruit net niet onder staat.
  • Breng aan de kook en draai onmiddellijk laag.
  • Kook op een laag vuur tot de vruchten een beetje zacht worden, maar laat ze zeker niet tot moes koken.
  • Dit duurt niet langer dan 10 minuten.
  • Neem de pan van het vuur, voeg de honing toe en roer voorzichtig door mekaar.
  • Als er teveel sap is, giet je dat af en gebruik je het met een beetje extra honing als saus.
  • Boter een ovenschaal in en doe de vruchten erin.
  • Strijk gelijk en dek af met een laag hazelnoten en broodkruimmengsel.
  • Bak 20 tot 30 minuten in de oven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht / Noten
Land van herkomst Engeland