Anguille aux fine herbes

: paling met tuinkruiden
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg paling
  • 200 g zuring
  • 25 g peterselie
  • 3 blaadjes salie
  • ½ dl witte wijn
  • 1 citroen
  • 3 sjalotjes
  • 25 g kervel
  • 75 g boter
  • 25 g citroenkruid
  • dl visbouillon
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij de paling in moten van 7 cm.
  • Was deze goed en laat uitlekken.
  • Hak de sjalotjes fijn.
  • Hak ook alle kruiden fijn.
  • Smelt 75 g boter in een pannetje en laat hierin alle gehakte kruiden en de sjalot zachtjes smelten.
  • Voeg dan de stukken paling, wijn en bouillon toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng het geheel goed en breng aan de kook.
  • Laat 7 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan het sap van de citroen toe.
  • Verwarm nog even en doe het op een voorverwarmde dienschaal.
  • Bewaar deze 15 minuten warm en serveer dan.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis