Appel lamscurry
Ingrediënten
- 200 gr lamsvlees
- 1 eetlepel boter
- 1 ui
- 1 theelepel kerrie
- 1 appels
- zout peper
- worcestershiresaus
- ½ glas witte wijn
- 2 eetlepels rozijnen
- ½ bouillontablet
- ½ bakje zure room
- rijst
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes en bak die in de hete boter snel bruin.
- Haal het vlees uit de pan en fruit de kleingehakte ui met de kerrie glazig.
- Voeg de kleingesneden appel erbij en meng alles snel door elkaar.
- Doe daarna het vlees weer in de pan met wat zout, peper, de wijn, de rozijnen, worcestershiresaus en het bouillontablet.
- Leg het deksel op de pan en laat alles samen ± 20 minuten sudderen tot het vlees gaar is en het geheel een dikke saus is geworden.
- Verwarm de zure room met wat saus iets voor en roer dit bij het vlees.
- Serveer de ragoût warm met drooggekookte rijst.