Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 appels
- 20 gram boter
- beetje citroensap
- 1 handje rozijnen
- 50 gram walnoten gepeld
- snufje kaneel
- scheutje appellikeur
- 125 ml slagroom
- 3 theelepel suiker
- 1 theelepel pinda's zeer fijngehakte
- 1 theelepel kokosrasp
Instructies
- Was de appels en snij ze in 4 parten.
- Haal het klokhuis eruit en snij de parten in kleine partjes.
- Bestrooi de partjes met citroensap, suiker en kaneel.
- Verwarm in een koekenpan wat boter.
- Leg de partjes in de boter en laat ze op laag vuur ca 5 minuten smoren.
- Tussentijds even de partjes omdraaien.
- Was de rozijnen en zet ze daarna in wat appellikeur om te weken.
- Hak de walnoten grof en bak ze in een pan met een beetje olie.
- Klop de slagroom stijf met de suiker.
- Voeg de pinda's en kokos bij de slagroom.
- Strooi over de warme appels de rozijnen met de appellikeur, de walnoten en een schep slagroom