Appel-rozijnentoetje

Appel rozijnentoetje

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 20 gram boter
  • beetje citroensap
  • 1 handje rozijnen
  • 50 gram walnoten gepeld
  • snufje kaneel
  • scheutje appellikeur
  • 125 ml slagroom
  • 3 theelepel suiker
  • 1 theelepel pinda's zeer fijngehakte
  • 1 theelepel kokosrasp

Instructies

  • Was de appels en snij ze in 4 parten.
  • Haal het klokhuis eruit en snij de parten in kleine partjes.
  • Bestrooi de partjes met citroensap, suiker en kaneel.
  • Verwarm in een koekenpan wat boter.
  • Leg de partjes in de boter en laat ze op laag vuur ca 5 minuten smoren.
  • Tussentijds even de partjes omdraaien.
  • Was de rozijnen en zet ze daarna in wat appellikeur om te weken.
  • Hak de walnoten grof en bak ze in een pan met een beetje olie.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker.
  • Voeg de pinda's en kokos bij de slagroom.
  • Strooi over de warme appels de rozijnen met de appellikeur, de walnoten en een schep slagroom
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht