Appelbavarois

Appelbavarois

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 12 appels
  • 6 gelatineblaadjes
  • 3,5 dl slagroom
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • mespunt kaneel
  • 1 eetlepel(s) gembersap

Instructies

  • Doe driekwart van de appels in de sapcentrifuge en laat het verkregen appelsap inkoken tot de helft. (Of pocheer de appels 5 minuten in 5 dl water.
  • Pureer met de mengbeker en kook in tot 3,5 dl.)
  • Week de gelatineblaadjes en los deze op in het appelsap.
  • Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de slagroom en suiker halfstijf en spatel dit door het lobbige appelsap.
  • Breng op smaak met kaneel en gembersap.
  • Laat de massa opstijven in een spuitzak.
  • Snijd de overige appels overlangs doormidden en hol beide helften uit met een grapefruitmesje.
  • Spuit een toef van de appelbavarois op de onderste helft van de appels zet de bovenste helft erop.
  • Garneer met plakjes appel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Nederland