Appelbeignets

Appelbeignets

Porties: 16 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 zure appels
  • 125 gram bloem + 10 gram gist of 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 deciliter melk of water
  • Snufje zout
  • Frituurvet
  • Poedersuiker

Instructies

  • Maak een glad beslag van bloem, gist (of zelfrijzend bakmeel), lauwe melk of water en een snufje zout.
  • Laat dit beslag een uur rijzen.
  • Als je zelfrijzend bakmeel gebruikt, is het beslag meteen klaar voor gebruik.
  • Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd ze in schijven.
  • Haal de appelschijven door het beslag zodat ze volledig bedekt zijn.
  • Verhit frituurvet en bak de appelschijven tot ze lichtbruin zijn.
  • Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het serveren met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Alternatieve bakwijze zonder frituurvet:

Dompel de appelschijven in het beslag en bak ze aan beide zijden in een koekenpan met boter, margarine of slaolie tot ze goudbruin zijn.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Gebak
Feestdagen etc Oud & Nieuw