Appelcompote met bitterkoekjes uit Veneto

Appelcompote met bitterkoekjes uit Veneto

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 appels Granny-Smith
  • 1 deciliter witte wijn
  • 50 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 deciliter room
  • 4 plakjes cake
  • 100 g bitterkoekjes
  • 25 g poedersuiker

Instructies

  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes.
  • Kook ze in de witte wijn met de suiker en het vanillestokje tot compote en laat afkoelen.
  • Klop de room halfstijf en spatel deze door de appelcompote.
  • Steek met een ring ronde plakken uit de cake en verkruimel de bitterkoekjes grof met de keukenmachine.
  • Leg met een ijslepel een laag appelcompote op de cake en bestrooi met de bitterkoekjes en ten slotte met de poedersuiker.
  • Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Italië