Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 grote appels
- 150 g bloem
- ½ deciliter melk
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 2 eieren
- 1 theelepel appelstroop
- arachideolie
- poedersuiker
- appelstroop
Instructies
- Maak van de appels 1/2 dl appelsap met de sapcentrifuge of de blender.
- Klop met de mixer bloem, melk, bakpoeder, zout en eieren door elkaar.
- Voeg het appelsap en de appelstroop toe. Voeg indien nodig suiker toe. Laat dit beslag een halfuur rusten.
- Verhit de olie in een kleine pan en bak pannenkoekjes van het beslag.
- Bestrijk de pannenkoekjes met appelstroop en vouw ze dubbel tot flapjes.
- Bestrooi ze met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een bolletje kaneelijs.