Appelspeculaassouffleetjes

Appelspeculaassouffleetjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 500 g friszure appels bijv. goudrenet of coxs orange
  • 2 eetlepel(s) diksap appel
  • 1 eiwit
  • 2 eieren
  • 30 g witte basterdsuiker
  • 40 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 1 eetlepel(s) maïzena
  • 50 g speculaas of bastognekoek verbrokkeld

Instructies

Voorbereiden

  • Citroen schoonboenen en helft van schil fijn raspen.
  • Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt).
  • Appels schillen en in stukjes snijden. In pan met dikke bodem appel met diksap, 2 el water en citroenrasp in 10 min. zachtjes tot moes koken.
  • Citroensap erdoor roeren en moes laten afkoelen.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In vetvrije kom eiwit met mespunt zout met mixer tot pieken stijfkloppen.
  • Eieren en basterdsuiker met mixer tot schuimige massa kloppen.
  • Bakmeel en maïzena luchtig erdoor spatelen.
  • Appelmoes, speculaas en eiwitschuim luchtig door meelmengsel scheppen.
  • Soufflébeslag over vormpjes verdelen en bovenkant gladstrijken.
  • Vormpjes in midden van oven zetten en souffleetjes 25-30 min. bakken tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen.
  • Souffleetjes direct uit oven serveren, bijvoorbeeld met koude vanillevla of bolletjes vanilleroomijs.

Voedingswaarden

Calories: 255 kcal | koolhydraten: 43 g | Protein: 7 g | Vet: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst Wereldkeuken