Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 citroen
- 500 g friszure appels bijv. goudrenet of coxs orange
- 2 eetlepel(s) diksap appel
- 1 eiwit
- 2 eieren
- 30 g witte basterdsuiker
- 40 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 1 eetlepel(s) maïzena
- 50 g speculaas of bastognekoek verbrokkeld
Instructies
Voorbereiden
- Citroen schoonboenen en helft van schil fijn raspen.
- Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt).
- Appels schillen en in stukjes snijden. In pan met dikke bodem appel met diksap, 2 el water en citroenrasp in 10 min. zachtjes tot moes koken.
- Citroensap erdoor roeren en moes laten afkoelen.
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In vetvrije kom eiwit met mespunt zout met mixer tot pieken stijfkloppen.
- Eieren en basterdsuiker met mixer tot schuimige massa kloppen.
- Bakmeel en maïzena luchtig erdoor spatelen.
- Appelmoes, speculaas en eiwitschuim luchtig door meelmengsel scheppen.
- Soufflébeslag over vormpjes verdelen en bovenkant gladstrijken.
- Vormpjes in midden van oven zetten en souffleetjes 25-30 min. bakken tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen.
- Souffleetjes direct uit oven serveren, bijvoorbeeld met koude vanillevla of bolletjes vanilleroomijs.
Voedingswaarden
Calories: 255 kcal | koolhydraten: 43 g | Protein: 7 g | Vet: 6 g