Appeltaart van Onbekende Auteur

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 180 g bloem
  • 90 g boter
  • 2 ei
  • snufje zout
  • 90 g suiker
  • 4 goudreinetten geschild en in stukken
  • 2 handappels Jonagold, in dunne plakjes
  • 4 eetlepel(s) abrikozenjam

Instructies

  • Zeef de bloem boven een grote kom, maak een kuiltje in de bloem.
  • Voeg de boter, 1eierdooier, snufje zout en 50 g suiker toe.
  • Meng dit met de vingers tot een kruimelig deeg.
  • Maak er een bal van en laat het deeg afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Kook de goudreinetten met de rest van de suiker en 2 eetlepels water ca. 4 minuten.
  • Laat afkoelen.
  • Bestuif en werkvlak met bloem en rol het deeg uit.
  • Vet een springvorm (24 cin met boter.
  • Bekleed de vorm met deeg en snij de randen bij en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Vul de vorm met de afgekoelde appels.
  • Leg de handappels als een waaier over de gekookte appels.
  • Bestrijk deappels met 1 losgelopte eierdooier.
  • Bak de taart midden in de oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin.
  • Dek de taart met aluminiumfolie af als de bovenkant te donker wordt.
  • Laat afkoelen in de vorm.
  • Bestrijk de taart met de abrikozenjam.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: lekker met crème fraiche
Wijnadvies: Club des Sommeliers Vin de Pays d’Oc Syrah Rosé
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Gebak / Taart