Appeltaart van Onbekende Auteur
Ingrediënten
- 180 g bloem
- 90 g boter
- 2 ei
- snufje zout
- 90 g suiker
- 4 goudreinetten geschild en in stukken
- 2 handappels Jonagold, in dunne plakjes
- 4 eetlepel(s) abrikozenjam
Instructies
- Zeef de bloem boven een grote kom, maak een kuiltje in de bloem.
- Voeg de boter, 1eierdooier, snufje zout en 50 g suiker toe.
- Meng dit met de vingers tot een kruimelig deeg.
- Maak er een bal van en laat het deeg afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Kook de goudreinetten met de rest van de suiker en 2 eetlepels water ca. 4 minuten.
- Laat afkoelen.
- Bestuif en werkvlak met bloem en rol het deeg uit.
- Vet een springvorm (24 cin met boter.
- Bekleed de vorm met deeg en snij de randen bij en prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Vul de vorm met de afgekoelde appels.
- Leg de handappels als een waaier over de gekookte appels.
- Bestrijk deappels met 1 losgelopte eierdooier.
- Bak de taart midden in de oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin.
- Dek de taart met aluminiumfolie af als de bovenkant te donker wordt.
- Laat afkoelen in de vorm.
- Bestrijk de taart met de abrikozenjam.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: lekker met crème fraiche
Wijnadvies: Club des Sommeliers Vin de Pays d’Oc Syrah Rosé