Apple crumble met vanille saus
Ingrediënten
Voor de apple crumble:
- ovenschaal van 22 cm
- 4 goudreinetten
- 150 gram bloem
- 150 gram suiker
- 100 gram boter
- kaneel
- citroensap
Voor de saus:
- halve liter vanillesaus
- kookroom
- 2 vanillesuiker
- eventueel 1 vanillestokje
Instructies
- Oven voorverwarmen op 180 graden.
- Schil de appelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
- Sprenkel er citroensap overheen en voeg kaneel toe. Goed doorroeren.
- Maak van bloem, suiker en boter een kruimelig deeg.
- Leg de stukjes appel in een ovenschaal en bestrooi met de deegkruimels.
- Zet het tussen 20 en 25 minuten in een oven van 180 graden.
- Verwarm intussen de vanillevla, goed blijven roeren.
- Voeg tijdens het roeren een scheut kookroom toe tot de gewenste dikte.
- Roer de vanillesuiker erdoor en als je een vanillestokje hebt: schraap het merg eruit en meng het door de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de apple crumble lauw met warme vanillesaus en eventueel een bolletje vanille-ijs.