Arroz de forno

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kip
  • 1 kip
  • peper
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 1 middelgrote fijngesneden ui
  • 2 tomaat
  • 2 ei
  • 1 zak of blikje erwten
  • peterselie
  • 50 gram Parmezaan
  • 12 olijven
  • bieslook

Instructies

  • Wrijf de stukken kip in met peper, zout en uitgeknepen knoflook.
  • Verhit de olie en bak de stukken kip rondom bruin.
  • Fruit de fijngesneden ui in een beetje olie en houd hem apart.
  • Voeg de kleingesneden tomaten aan de kip toe en giet er ruim 2 dl heet water bij.
  • Neem, als de kip gaar is, de stukken uit de pan, neem er de botjes uit en snijd het vlees klein.
  • Vermeng het met de apart gehouden gefruite ui, de uitgelekte doperwtjes, peterselie en fijngeknipte bieslook.
  • Roer dit mengsel heel voorzichtig door de gekookte rijst en doe het geheel over in een ovenschotel.
  • Klop de eieren, schenk ze over de inhoud van de schaal en bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas.
  • Laat het gerecht in de oven gratineren en versier het voor het opdienen met de olijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Portugal