Asperge cashew wok

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ theelepel maïsolie
  • 500 gram groene asperges
  • 2 bosuitjes fijngehakte
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 100 gram cashewnoten ongezouten

Voor de saus:

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel maïsmeel of maïzena
  • 1 ¾ dl groentebouillon of water
  • 1 eetlepel gemberwortel versgeraspte

Instructies

  • Vermeng in een kommetje de sojasaus met het maïsmeel.
  • Voeg de rest van de sausingrediënten toe en zet het apart.
  • Verwijder de onderste (houtige) gedeeltes van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm.
  • Verhit de olie in een wok of wadjang en roerbak de asperges, de bosuitjes en de knoflook 4-5 minuten.
  • Voeg dan de saus toe en breng die al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur uit, meng de cashewnoten door het gerecht en laat het 1 minuut staan om de noten warm te laten worden.
  • Serveer met noedels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken