Asperge cashew wok
Ingrediënten
- 1 ½ theelepel maïsolie
- 500 gram groene asperges
- 2 bosuitjes fijngehakte
- 2 geperste teentjes knoflook
- 100 gram cashewnoten ongezouten
Voor de saus:
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel maïsmeel of maïzena
- 1 ¾ dl groentebouillon of water
- 1 eetlepel gemberwortel versgeraspte
Instructies
- Vermeng in een kommetje de sojasaus met het maïsmeel.
- Voeg de rest van de sausingrediënten toe en zet het apart.
- Verwijder de onderste (houtige) gedeeltes van de asperges en snijd de stengels in schuine stukken van 5 cm.
- Verhit de olie in een wok of wadjang en roerbak de asperges, de bosuitjes en de knoflook 4-5 minuten.
- Voeg dan de saus toe en breng die al roerend aan de kook.
- Zet het vuur uit, meng de cashewnoten door het gerecht en laat het 1 minuut staan om de noten warm te laten worden.
- Serveer met noedels.