Aspergeroomsoep

Recept categorie(ën) Soep
Land van herkomst België
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Auteur Onbekend

Print dit recept

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden (bewaar ze voor een groentenbouillon van te maken)
  • Snij de punten van de asperges en hou deze apart
  • Snij de rest van de asperges in stukken
  • Breng de kippenbouillon en de groentenbouillon aan de kook
  • Voeg de aspergepunten toe en laat 3 min. koken
  • Haal de aspergepunten uit de bouillon en zet ze koel weg
  • Doe de aspergestukken in de bouillon en laat 20 min. zachtjes koken
  • Mix de soep zeer fijn (een blender is daarvoor beter dan een handmixer)
  • Smelt 2 eetlepels boter in een kookpot en roer er de bloem door
  • Laat even bakken en giet er al roerend de gemixte soep bij
  • Kruid met muskaatnoot, peper en zout
  • Laat even doorkoken
  • Klop in een soepterrine de eierdooier los met de room
  • Giet er de hete soep op en roer goed om
  • Werk af met de aspergepunten en een takje kervel


Deel dit lekkers op Facebook
Print
Heeft u dit recept gemaakt en er een mooie foto van deel hem dan met ons.[email protected]