Asperges en gratin

gegratineerde asperges
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 50 g bloem
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepels slagroom
  • 3 plakken gekookte ham
  • 70 g boter
  • 6 eieren
  • 50 g geraspte kaas
  • dl melk
  • nootmuskaat

Instructies

  • Schil de asperges zorgvuldig, snij ze allemaal op dezelfde lengte af.
  • Breng een pan met water met zout aan de kook.
  • Laat hierin de asperges 20 minuten koken.
  • Kook de eieren in 10 minuten hard.
  • Hak de ham in grove stukken.
  • Smelt 50 g boter in een pan, voeg de bloem toe en maak een witte roux.
  • Verdun deze met de melk en met 2½ kooknat van de asperges.
  • Breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Meng de gehakte ham door de saus.
  • Doe op de bodem van een ovenvaste schaal wat saus.
  • Pel de eieren en snij ze in schijfjes.
  • Laat de asperges goed uitlekken, leg een laag asperges op de saus, dan een laagje ei, een laagje saus, asperges, ei, enz.
  • Eindig met een laagje saus.
  • Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Smelt de rest van de boter en schenk deze over de kaas.
  • Zet de schaal even onder de grill en laat de bovenkant bruin worden.
  • Serveer direct.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Varkensvlees / Vlees