Aardappelschotel met kaas en bloemkool

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg vastkokende aardappelen
  • 1 bloemkool
  • peper
  • zout
  • 2 uien
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 250 ml slagroom
  • 100 g harde kaas
  • nootmuskaat
  • 4-6 plakjes ontbijtspek
  • peterselie

Instructies

  • Borstel de aardappels goed schoon onder stromend water, schil ze eventueel. Kook de
  • aardappels ca. 20 minuten met het deksel op de pan.
  • Laat ze schrikken en laat ze afkoelen.
  • Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes.
  • Kook de bloemkool ca 10 minuten in 500 ml water met zout.
  • Giet de bloemkool af en vang het kookvocht op;
  • Pel snipper de ui.
  • Fruit ze in 2 eetlepels boter.
  • Bestrooi ze met de bloem en laat ze lichtjes bruineren.
  • Roer het zojuist opgevangen kookvocht en de slagroom erdoorheen en laat het geheel ca 5
  • minuten zachtjes doorkoken.
  • Rasp de kaas en laat deze al roerend smelten in de saus.
  • Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  • Snijd de aardappels afhankelijk van hun grootte in tweeën of in vieren.
  • Verdeel de aardappels en de bloemkoolroosjes over een ingevette ovenschaal.
  • Giet de saus erover.
  • Snijd het spek in reepjes en leg het boven op de schaal.
  • Bak de schotel in 20-25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200° C.
  • Garneer de ovenschotel met peterselie en serveer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Ovenschotel / Varkensvlees / Vlees