Asperges met gebakken kipfilet
Ingrediënten
- 750 gram witte asperges
- 15 gram zout
- 750 gram groene asperges
- 15 gram zout
- 4 kip
- 1 liter kippenbouillon
- 4 ei
- boter
- munt
- Versgemalen peper
- zout
Instructies
- Versgemalen witte peper, zout
- Dep de kipfilets droog en bestrijk ze met versgemalen peper.
- Smelt de boter in een pan, laat uitbruisen en braad de kipfilets aan beide kanten mooi goudbruin (grilleren kan ook).
- Schil de asperges en kook ze in ± 10 minuten gaar.
- Kook de kippenbouillon tot de helft in, breng deze fond op smaak met versgemalen peper en wat zout en monteer ze op met klontjes koude boter.
- Kook de eieren in 10 minuten hart en pel ze.
- Snijd de eieren in plakjes of hak het eiwit en het eigeel apart fijn.
- Verwarm de groene asperges even en haal de groene en de witte asperges uit het kooknat en laat ze even uitlekken.
- Spoel de muntblaadjes af en dep ze droog.
- Leg de kipfilets op de borden, schep er de saus over en leg de asperges erbij.
- Garneer met het ei en de blaadjes munt.