Asperges met gebakken kipfilet

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram witte asperges
  • 15 gram zout
  • 750 gram groene asperges
  • 15 gram zout
  • 4 kip
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 ei
  • boter
  • munt
  • Versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Versgemalen witte peper, zout
  • Dep de kipfilets droog en bestrijk ze met versgemalen peper.
  • Smelt de boter in een pan, laat uitbruisen en braad de kipfilets aan beide kanten mooi goudbruin (grilleren kan ook).
  • Schil de asperges en kook ze in ± 10 minuten gaar.
  • Kook de kippenbouillon tot de helft in, breng deze fond op smaak met versgemalen peper en wat zout en monteer ze op met klontjes koude boter.
  • Kook de eieren in 10 minuten hart en pel ze.
  • Snijd de eieren in plakjes of hak het eiwit en het eigeel apart fijn.
  • Verwarm de groene asperges even en haal de groene en de witte asperges uit het kooknat en laat ze even uitlekken.
  • Spoel de muntblaadjes af en dep ze droog.
  • Leg de kipfilets op de borden, schep er de saus over en leg de asperges erbij.
  • Garneer met het ei en de blaadjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip