Asperges met gerookte zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1-1½ kg asperges
  • zout
  • 75 g Old Amsterdam kaas aan een stukje
  • 1 pakje Maggi Seizoenssaus voor asperges
  • 25 g boter
  • 200 g gerookte zalm
  • 2 eetlepel(s) fijngehakte peterselie

Instructies

  • Schil de asperges van het kopje naar beneden met een dunschiller en breek het onderste stugge stukje (± 3 ceraf.
  • Kook de asperges in ruim water met zout, afhankelijk van de dikte, in 10-20 minuten gaar.
  • Schaaf met een kaasschaaf mooie schilfers van de kaas.
  • Bereid de aspergesaus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de uitgelekte asperges op een schaal en verdeel de zalm erover.
  • Lepel de saus erover en bestrooi met de kaas en de peterselie.
  • Lekker met gekookte krielaardappeltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Cave d’Obernai, Pinot blanc, wit, Frankrijk

Info:

Asperges zijn superslank en rijk aan vezels, vitamine B, ijzer en zwavel.
Het mineraal zwavel is uitstekend voor huid, haar en nagels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis