Asperges met kip

Snel te maken en slank
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 bundel(s) witte asperges à 500 g, of uit pot
  • 2 schaaltjes aardappelgratin in mosterdroomsaus à 400 g
  • ½ kippenbouillontablet
  • 3 bosuitjes
  • 1 schaaltje kipfilethaasjes ca. 400 g
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) suiker

Instructies

  • Asperges schoonmaken, houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) eraf snijden.
  • Asperges schuin in stukjes van 2 cm snijden.
  • Gratin in magnetron bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Bouillontablet in 1 dl kokend water oplossen.
  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden van 2 cm.
  • Kiphaasjes bestrooien met zout en peper.
  • In wok olie verhitten.
  • Kip bruin en gaar bakken.
  • Kip uit wok scheppen en warmhouden.
  • Asperges en bosui in rest van bakvet lichtbruin bakken.
  • Suiker toevoegen en licht laten karamelliseren.
  • Afblussen met kippenbouillon.
  • Onder voortdurend omscheppen ca. 3 minuten doorstoven.
  • Kip toevoegen en even mee verwarmen

Notities / Tips / Wijnadvies

Asperge-kipmengsel serveren met aardappelgratin.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kip