Asperges met rauwe ham en eiersalade

Porties: 2 personen
Total time 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • ½ bos(jes) radijs
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel crème fraîche
  • zout peper
  • 8 witte asperges ± 300 gr
  • 8 groene asperges ± 300 gr
  • 4 plakken rauwe ham vleeswaren
  • 1 doosje tuinkers

Instructies

  • Kook de eieren in hard.
  • Spoel ze onder koud stromend water af, pel ze en hak ze grof.
  • Maak intussen de radijsjes schoon en was ze.
  • Houd 4 radijsjes achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes.
  • Schep in een kom het ei, de radijs, de mayonaise en de crème fraîche door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Schil de witte asperges met een dunschiller van vlak onder de kop naar beneden en snijd de houtachtige uiteinden eraf.
  • Kook de witte asperges in een pan met ruim water en zout in 12-15 minuten beetgaar.
  • Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de groene asperges af en kook ze in een andere pan met ruim water en zout in 8-10 minuten beetgaar.
  • Schep de asperges voorzichtig met een schuimspaan in een vergiet, spoel ze onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  • Dep ze met keukenpapier droog.
  • Leg de asperges met de koppen gelijk en snijd ze aan de onderkant op gelijke lengte (neem de kortste maat).
  • Halveer de plakken ham in de breedte en rol steeds 2 asperges (van gelijke kleur) aan de onderkant in de plakken ham.
  • Verdeel de witte en groene aspergerolletjes zo over 2 borden dat de kleuren om en om liggen.
  • Schep de eiermayonaise ernaast.
  • Snijd de achtergehouden radijsjes in stukjes.
  • Knip de tuinkers van het bedje.
  • Garneer de asperges met toefjes tuinkers en radijs.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Salade