Aspergetaartjes

Aspergetaartjes 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 1 doosje MAGGI Saus voor Asperges
  • 25 g boter
  • 1 ei
  • 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 2 eetlepel(s) peterselie fijngesneden

Instructies

  • Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges.
  • Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout in 10 minuten beetgaar.
  • Bereid de Maggi Saus voor Asperges met de boter volgens de aanwijzingen.
  • Roer van het vuur af het ei erdoor.
  • Maak op een ingevette bakplaat van het deeg 4 rechthoeken: leg steeds 2 plakjes deeg aan elkaar met een overlap van 1 cm.
  • Vouw van de rechthoeken de randen 1 cm naar binnen.
  • Strijk de saus erover uit en leg de asperges erin.
  • Strooi de kaas en peterselie erover.
  • Bak de taartjes in een voorverwarmde oven van 200 °C in 25 minuten goudbruin
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch