Aspic de saumon

(aspic van zalm)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g zalm
  • 13 blaadjes gelatine
  • 1 ei
  • 1 takje tijm
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 1 liter visfumet
  • 100 g grote garnalen
  • 8 zwarte olijven
  • 1 blaadje laurier
  • peper
  • zout

Instructies

  • Leg de zalm in een pannetje.
  • Bedek met water.
  • Voeg de tijm, laurier, azijn en peper en zout toe.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten pocheren.
  • Laat de vis in het vocht afkoelen.
  • Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
  • Klaar de visbouillon en week de gelatine in water en los ze op in de hete visbouillon.
  • Laat afkoelen.
  • Zet een aspicvorm koud weg.
  • Giet een bodem van de afgekoelde gelei in de vorm.
  • Laat deze in de koelkast opstijven.
  • Versier de bodem met de garnalen in een kring op de bodem.
  • Leg de in reepjes gesneden olijven erop.
  • Bedek het geheel met schijfjes ei.
  • Bedek met een laag gelei.
  • Laat het weer opstijven.
  • Vul met de helft van de zalm en weer gelei.
  • Zet de aspic een uurtje in de koelkast.
  • Doop de vorm vlak voor het serveren even in warm water.
  • Droog de schaal af en stort de aspic op de serveerschaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

aspic = geleigerecht
fumet = kookvocht van vlees, vis of groente, meer of minder ingekookt naar gelang het verdere gebruik
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis