Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Leg de zalm in een pannetje.
- Bedek met water.
- Voeg de tijm, laurier, azijn en peper en zout toe.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten pocheren.
- Laat de vis in het vocht afkoelen.
- Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
- Klaar de visbouillon en week de gelatine in water en los ze op in de hete visbouillon.
- Laat afkoelen.
- Zet een aspicvorm koud weg.
- Giet een bodem van de afgekoelde gelei in de vorm.
- Laat deze in de koelkast opstijven.
- Versier de bodem met de garnalen in een kring op de bodem.
- Leg de in reepjes gesneden olijven erop.
- Bedek het geheel met schijfjes ei.
- Bedek met een laag gelei.
- Laat het weer opstijven.
- Vul met de helft van de zalm en weer gelei.
- Zet de aspic een uurtje in de koelkast.
- Doop de vorm vlak voor het serveren even in warm water.
- Droog de schaal af en stort de aspic op de serveerschaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
aspic = geleigerecht
fumet = kookvocht van vlees, vis of groente, meer of minder ingekookt naar gelang het verdere gebruik
fumet = kookvocht van vlees, vis of groente, meer of minder ingekookt naar gelang het verdere gebruik