Atjar Boontjes

zuur van boontjes uit Wonosobo
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram boontjes in stukjes
  • 1 deciliter bouillon
  • 2 eetlepel olie
  • 4 eetlepel azijn
  • 3 eetlepel uien gesnipperde
  • 5 kemiries
  • 1 theelepel koenjit
  • ½ theelepel djahé
  • 1 theelepel suiker
  • zout

Instructies

  • Wrijf de kemiries samen met suiker, zout, koenjit en djahé fijn.
  • Bak de uien in olie goudbruin en voeg dan de gewreven kruiden toe.
  • Bak ook de boontjes mee tot ze zacht worden.
  • Voeg er de bouillon aan toe en stoof hierin het gerecht tot de boontjes bijna gaar zijn.
  • Roer er dan de azijn door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze atjar is niet lang houdbaar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië