Atjar Sajoer Koening

zoetzuur van gemengde groenten
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram groene kool
  • 1 komkommer
  • 100 gram sperziebonen
  • 5 kemiries
  • 50 gram taugé
  • 10 rode uien
  • 5 tenen knoflook
  • 2 rode lomboks
  • 2 groene lomboks
  • 10 rawits
  • ½ kopje azijn
  • 2 theelepel koenjit
  • 2 theelepel djahé
  • 1 theelepel laos
  • 1 sereh
  • 2 blaadje(s) salam
  • zout
  • mosterd
  • suiker
  • ve-tsin

Instructies

  • Lomboks ontdoen van pitten en in repen snijden.
  • Komkommer ook de pitten verwijderen.
  • Fruit dan knoflook, djahé en koenjit in de olie lichtgeel.
  • Daarna toevoegen: salam, sereh, laos, ve-tsin, 1 theelepel mosterd, ⅔ kopje water en de azijn.
  • Zodra het kookt de andere ingrediënten erbij doen.
  • Als laatste de kool, komkommer en sperziebonen.
  • Halfgaar laten koken en sereh en salam verwijderen
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië