Atjar van komkommer en tomaat
Ingrediënten
- 250 gram tomaat
- 1 kleine ui
- 1 rode peper
- 6 eetlepel(s) azijn
- 50 gram basterdsuiker
- peper zout
- 3 eetlepel(s) zilveruitjes
- 2 eetlepel(s) peterselie
Instructies
- Was de komkommer en de kerstomaatjes.
- Snijd de komkommer in de lengte in parten, schrap de zaadjes eruit en snijd de parten in stukjes.
- Halveer de tomaatjes.
- Pel en snipper de ui
- Maak het pepertje schoon en snijd het in schuine ringetjes.
- Breng de azijn met de suiker aan de kook en laat de suiker helemaal oplossen.
- Schep alle ingrediënten in een kom door elkaar en laat de atjar minstens 1 uur op smaak komen.
Notities / Tips / Wijnadvies
In tegenstelling tot de meeste atjars is deze atjar beperkt houdbaar. bewaar de atjar niet langer dan 3 dagen in de koelkast.