Atjar van komkommer en tomaat

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram tomaat
  • 1 kleine ui
  • 1 rode peper
  • 6 eetlepel(s) azijn
  • 50 gram basterdsuiker
  • peper zout
  • 3 eetlepel(s) zilveruitjes
  • 2 eetlepel(s) peterselie

Instructies

  • Was de komkommer en de kerstomaatjes.
  • Snijd de komkommer in de lengte in parten, schrap de zaadjes eruit en snijd de parten in stukjes.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Pel en snipper de ui
  • Maak het pepertje schoon en snijd het in schuine ringetjes.
  • Breng de azijn met de suiker aan de kook en laat de suiker helemaal oplossen.
  • Schep alle ingrediënten in een kom door elkaar en laat de atjar minstens 1 uur op smaak komen.

Notities / Tips / Wijnadvies

In tegenstelling tot de meeste atjars is deze atjar beperkt houdbaar. bewaar de atjar niet langer dan 3 dagen in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch