Avocadosalade met biefstuk

Porties: 4 personen
Total time 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram biefstuk of bieflapjes
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 theelepel paprikapoeder milde
  • 1 theelepel oregano
  • zout
  • peper
  • 1 avocado rijpe
  • 2 tomaten
  • 1 kropje lollo rosso
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 dl abrikozen sinaasappeldrank

Instructies

  • Snijd de biefstuk of bieflapjes in dunne plakjes.
  • Roer de mosterd, de bruine suiker, het paprikapoeder, de oregano en naar smaak zout en peper door elkaar en schep de biefreepjes erdoor.
  • Laat ze zo ± 15 minuten staan.
  • Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Snijd de tomaten elk in 8 partjes.
  • Was de lollo rosso, dep de bladeren goed droog en snijd ze in reepjes.
  • Verdeel de lollo rosso over de borden en leg er de plakjes avocado en de partjes tomaat op.
  • Verhit in een koekepan 1 eetlepel olie, bak de reepjes vlees al omscheppend op hoog vuur snel bruin en verdeel ze over de salade op de borden.
  • Roer de azijn en de abrikozendrank door het bakvet, klop er de rest van de olie door en schenk het sausje over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees / Salade / Vlees