Ayam setan van koude kip

(hete kip)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Stukken kip
  • Een bordje fijngesneden uien
  • 6 schijfjes bawang putih knoflook
  • 3 fijngesneden lombok peper
  • 1 wijnglas Madeira
  • ¼ glas azijn
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis zoet
  • 1 theelepel zout
  • ½ kopje water
  • Fijngestampte beschuit
  • Boter of olie

Instructies

  • De fijngesneden lomboks worden met de uien even opgebakken.
  • U voegt de kip erbij en roer de azijn met de ketjap, de mosterd, wat water en giet dit over de kip.
  • Kook het samen even op en voeg er de Madeira bij.
  • Laat het gerecht nog wat nasmoren en bind het daarna met het beschuitkruim.
  • Hebt u te weinig jus, dan giet u er nog wat water bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië