Ayam Tuturuga

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • deciliter slaolie
  • 3 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 rode lomboks
  • ¼ blokjes santen
  • deciliter water

Bumbus naar smaak:

  • zout
  • suiker
  • peper
  • kemiri
  • kunyit
  • sereh
  • jahe
  • daun jeruk
  • daun pandan

Instructies

  • Hak de kip in stukken.
  • Snijd de uien en knoflook fijn en snijd de lomboks schuin.
  • Fruit deze in slaolie glazig.
  • Voeg de bumbus toe en fruit die eveneens mee.
  • Blus het geheel met water.
  • Zodra het water bijna verdampt is, de santen toevoegen.
  • Breng het geheel weer aan de kook, voeg de stukken kip toe en laat dit gaar sudderen op klein vuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië