Aziatische vispakketjes met kruiden
Heerlijke Thaise vispakketjes met kabeljauw, verse kruiden en een pittige saus, perfect als licht en smaakvol hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 eetlepels Thaise vissaus
- 2 rode pepers
- 300 g kabeljauwfilet of schelvisfilet
- 5 sjalotjes
- 5 takjes verse koriander
- 5 teentjes knoflook
Instructies
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Sjalotjes en knoflook pellen en in aluminiumfolie wikkelen.
- Pakketje vlak onder hete grill leggen en in ca.
- 30 minuten zacht laten worden.
- Intussen kabeljauwfilet in kleine stukjes snijden.
- Rode pepers wassen, schoonmaken en fijnsnijden.
- Eieren loskloppen.
- Koriander fijn knippen.
- Sjalot en knoflook in keukenmachine pureren.
- Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
- Sjalot-knoflookmengsel mengen met kabeljauw, rode peper, eieren, Thaise vissaus en koriander.
- Velletjes bakpapier (60 x 30 cm) dubbelvouwen en mengsel erover verdelen.
- Tot pakketjes dichtvouwen.
- Pakketjes in midden van oven in ca.
- 20 minuten gaar bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de vispakketjes met gestoomde rijst en een frisse limoenpartje. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling past perfect bij deze smaakvolle Thaise vis.
Serveer de vispakketjes met gestoomde rijst en een frisse limoenpartje. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling past perfect bij deze smaakvolle Thaise vis.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 1 g