Aziatische vispakketjes met kruiden

Aziatische vispakketjes met kruiden

Heerlijke Thaise vispakketjes met kabeljauw, verse kruiden en een pittige saus, perfect als licht en smaakvol hoofdgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 2 rode pepers
  • 300 g kabeljauwfilet of schelvisfilet
  • 5 sjalotjes
  • 5 takjes verse koriander
  • 5 teentjes knoflook

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Sjalotjes en knoflook pellen en in aluminiumfolie wikkelen.
  • Pakketje vlak onder hete grill leggen en in ca.
  • 30 minuten zacht laten worden.
  • Intussen kabeljauwfilet in kleine stukjes snijden.
  • Rode pepers wassen, schoonmaken en fijnsnijden.
  • Eieren loskloppen.
  • Koriander fijn knippen.
  • Sjalot en knoflook in keukenmachine pureren.
  • Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
  • Sjalot-knoflookmengsel mengen met kabeljauw, rode peper, eieren, Thaise vissaus en koriander.
  • Velletjes bakpapier (60 x 30 cm) dubbelvouwen en mengsel erover verdelen.
  • Tot pakketjes dichtvouwen.
  • Pakketjes in midden van oven in ca.
  • 20 minuten gaar bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de vispakketjes met gestoomde rijst en een frisse limoenpartje.
Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling past perfect bij deze smaakvolle Thaise vis.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Thailand
Jaargetijde: Alle Jaargetijden