Babi Ketjap a la Sandra uit de slowcooker

Babi Ketjap a la Sandra uit de slowcooker

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 700 gram hamlappen in blokjes
  • 500 gram speklappen in bokjes
  • 2 grote ui gesnipperd
  • 1 rode peper klein gesneden
  • 4 teentjes knoflook in dunnen plakjes
  • stukje gember geraspt of klein gesneden
  • 100 ml ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) ml sojasaus
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 2 eetlepel(s) limoensap
  • 1 eetlepel(s) sambal oelek
  • 2 eetlepel(s) gembersiroop
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown bruine suiker
  • 1,5 theelepel djinten komijn zaad
  • 1 theelepel djahé gemberpoeder
  • 1 theelepel ketoembar korianderzaad
  • scheutje olie
  • bloem
  • 2 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • verse peper
  • zout

Instructies

  • Bestrooi de vleesblokjes met peper, zout en bloem.
  • Meng de ketjap manis, sojasaus, maggiblokjes, djahé, ketoembar, limoensap, gember siroop, balsamico azijn, sambal oelek, Greensweet Stevia Brown en de djinten met elkaar. Zet even apart.
  • Bak in een scheutje olie de ui, knoflook, peper, verse gember en tomatenpuree een minuut of 5 aan op hoog vuur. Wel blijven roeren, het moet niet verbranden, doe dat mengsel in de slowcooker en voeg het ketjap mengesel toe. Meng met elkaar.
  • Bak nu het vlees in dezelfde pan (zonder toevoeging van extra olie of vet, de speklappen bevatten genoeg vet) rondom bruin.
  • Voeg het vlees bij de rest in de slowcooker, meng goed en zet de slowcooker 6 uur op low.
  • Haal na 5,5 uur de deksel eraf (vind je het te dun, voeg dan wat allesbinder toe) en laat nog een half uurtje zonder deksel erop staan om in te dikken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met bruin gebakken rijst, wokgroente en wat atjar.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Slowcooker
Land van herkomst Indonesië