Zoete Soja Varkensstoof met Mie

Porties: 4 personen
inclusief suddertijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje verse boemboe voor zoete soja varkensstoof 150 gram
  • 500 gram varkensstoofvlees
  • 400 gram mie-nestjes
  • 3 eetlepels Oosterse roerbakolie
  • 1 zak Chinese groentemix 400 gram
  • 1 zak taugé 125 gram
  • 3 eetlepels zoete sojasaus ketjap manis
  • 1 pot atjar tjampoer 350 gram

Instructies

  • Breng in een braadpan de boemboe met 200 ml water aan de kook.
  • Voeg het varkensstoofvlees toe, breng opnieuw aan de kook en laat onafgedekt 45 minuten zacht sudderen.
  • Kook de mie-nestjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit in een wok de olie en roerbak de groentemix gedurende 5 minuten.
  • Voeg de taugé en zoete sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Meng de gekookte mie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de zoete soja varkensstoof met mie en atjar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling zou goed passen bij de zoete en hartige smaken van dit gerecht.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Mie / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Azië