Babi Krakatau

gekruiden varkensvlees uit Krakatau
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg varkensvlees
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • ½ theelepel djahé
  • ½ theelepel peper
  • ½ theelepel kruidnagel
  • ½ theelepel foelie
  • ½ eetlepel(s) citroensap
  • zout

Instructies

  • Snij het vlees in grote stukken.
  • Kook het vlees met wat zout bijna gaar.
  • Laat het uitlekken en bewaar de bouillon.
  • Fruit in wat olie de uien, knoflook, djahé, peper, kruidnagel en de foelie.
  • Bak hierin het vlees aan beide kanten goed bruin.
  • Giet er dan wat bouillon bij en wat citroensap over het vlees.
  • Zet de deksel op de pan en laat dit ca. 30 min. op een klein vuur gaar stoven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië