Babi Pangang 2

Babi Pangang met Gebroken Sperziebonen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram rijst
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram varkensvlees in blokjes
  • 500 gram gebroken sperziebonen
  • 500 gram pot roerbaksaus babi pangang
  • Zout
  • Peper
  • 350 gram pot atjar tjampoer

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Roerbak het varkensvlees al omscheppend gedurende ongeveer 3 minuten tot het gaar is.
  • Haal het vlees uit de pan.
  • In het achtergebleven vet, roerbak de ui en sperziebonen gedurende ongeveer 3 minuten.
  • Voeg het vlees toe en roerbak het geheel nog ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de babi pangang saus toe en verwarm het geheel goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met rijst en atjar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met kroepoek.

Wijnadvies:

Moselland Piesporter Michelsberg
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees
Land van herkomst China