Kruidig Indonesisch Varkensvlees met Prei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees in blokjes gesneden
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel djahé gemberpoeder
  • 2 theelepels kentjoer galangal
  • 5 kemiries fijngestampt
  • ½ eetlepel djinten komijn
  • 1 kopje prei fijngesneden
  • 1 kopje bouillon
  • 1 ei geklutst
  • 1 eetlepel meel
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Wrijf het varkensvlees in met de kruiden.
  • Verhit wat olie in een pan en bak het vlees bruin.
  • Meng het meel met het geklutste ei en leng het aan met een kopje bouillon.
  • Voeg de prei toe aan het mengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg dit alles toe aan het vlees en laat het sudderen op laag vuur totdat bijna al het vocht is verdampt en het vlees gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Je kunt dit gerecht serveren met gestoomde witte rijst en groenten naar keuze.
  • Als wijnadvies past een lichtzoete Riesling goed bij de pittige en aromatische smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië