Kruidig Indonesisch Varkensvlees met Prei
Ingrediënten
- 500 gram varkensvlees in blokjes gesneden
- 2 grote uien fijngesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel djahé gemberpoeder
- 2 theelepels kentjoer galangal
- 5 kemiries fijngestampt
- ½ eetlepel djinten komijn
- 1 kopje prei fijngesneden
- 1 kopje bouillon
- 1 ei geklutst
- 1 eetlepel meel
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Wrijf het varkensvlees in met de kruiden.
- Verhit wat olie in een pan en bak het vlees bruin.
- Meng het meel met het geklutste ei en leng het aan met een kopje bouillon.
- Voeg de prei toe aan het mengsel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg dit alles toe aan het vlees en laat het sudderen op laag vuur totdat bijna al het vocht is verdampt en het vlees gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Je kunt dit gerecht serveren met gestoomde witte rijst en groenten naar keuze.
- Als wijnadvies past een lichtzoete Riesling goed bij de pittige en aromatische smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g