Bami Goreng Oedang

gebakken mie met garnalen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak bami 250-350 gram
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 200 gram garnalen gepelde
  • 500 gram spinazie verse
  • 1 stukje trassi
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • ve-tsin
  • laos

Instructies

  • Spoel de garnalen, uit laten lekken en bestrooien met wat zout, peper, laos en nootmuskaat.
  • Snij de spinazie in stukjes van ca. 5 cm.
  • Daarna wassen en uitlaten lekken.
  • Kook de bami intussen gaar en spoel die af met koud water.
  • Uitlaten lekken.
  • Fruit de garnalen in wat olie bruin en weer uit laten lekken.
  • Fruit in de overgebleven olie de uien, trassi en de knoflook.
  • Voeg dan de garnalen, spinazie en de bami toe en roer alles goed door elkaar.
  • Dien het geheel warm op en geef er atjar en een spiegelei bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Indonesië