Bananen- en Notenwhiskeycake met Gembersiroopkoffie

Geniet van deze heerlijke combinatie van cake en koffie!
Porties: 6
Voorbereidingstijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de bananen & noten whisky-cake:

  • 150 gram boter
  • 180 gram rietsuiker
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 100 gram zure room
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 300 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • 100 gram Noten naar keuze

Voor het glazuur:

  • 50 gram boter
  • 50 gram poedersuiker
  • 100 ml whisky

Voor de koffie:

  • 3 ml melk
  • 1 theelepel gembersiroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakevorm in met een klontje boter.
  • Meng in een kom de boter en rietsuiker en voeg al mengend de eieren toe.
  • Voeg vervolgens de bananen, noten, zure room, bakpoeder, zout, havermout en bloem toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak het ongeveer 40 minuten in de oven op 180°C.
  • Controleer of de cake gaar is door een mes in het midden te steken.
  • Als het er schoon uitkomt, is de cake gaar.
  • Maak het cakeglazuur door boter, poedersuiker en whisky in een kom te mengen en deze 10 seconden te verwarmen in de magnetron.
  • Giet het glazuur over de cake en laat de cake even afkoelen.
  • Zet een espresso-kopje onder uw Nespresso machine en zet een espresso van de Indriya van India koffie.
  • Schenk daarna de gembersiroop en het melkschuim over de koffie.
  • Serveer de koffie direct met de bananen- en notenwhiskeycake.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze cake past goed bij een glas rode wijn, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon, die de rijke smaken van de cake aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 30 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 30 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake / Warme dranken
Land van herkomst Wereldkeuken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch