Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 kilo mosselen
- 2 uien
- 2 prei
- 1 winterwortel
- Peper versgemalen
- Een paar takjes selderij
- 1 deciliter droge witte wijn
Instructies
- Pel en snipper de uien grof.
- Maak de prei en wortel schoon.
- Snijd de prei in ringen en de wortel in plakken.
- Verdeel de groenten en selderijtakjes over de bodem van een mosselpan of een andere grote pan.
- Spoel de mosselen grondig af onder stromend water.
- Leg de mosselen die hierdoor sluiten op de groenten.
- Tik op mosselen die niet direct sluiten tegen het aanrecht.
- Verwijder mosselen die open blijven staan en kapot zijn.
- Leg alle gesloten mosselen in de pan.
- Strooi er wat versgemalen peper overheen en giet de witte wijn erbij.
- Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook.
- Zodra het vocht begint te koken, til kort het deksel op en laat de mosselen opnieuw aan de kook komen.
- Herhaal dit proces ongeveer drie keer, totdat alle mosselen in ongeveer 8 minuten open zijn gegaan.
- Laat de mosselen even uitlekken in een vergiet en serveer ze vervolgens in de pan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met stokbrood, frites, een gemengde salade en diverse sausjes.