Basisrecept mosselen

basisrecept mosselen

Basisrecept mosselen

Porties: 4 personen
Total time 12 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kilo mosselen
  • 2 uien
  • 2 prei
  • 1 winterwortel
  • Peper versgemalen
  • Een paar takjes selderij
  • 1 deciliter droge witte wijn

Instructies

  • Pel en snipper de uien grof.
  • Maak de prei en wortel schoon.
  • Snijd de prei in ringen en de wortel in plakken.
  • Verdeel de groenten en selderijtakjes over de bodem van een mosselpan of een andere grote pan.
  • Spoel de mosselen grondig af onder stromend water.
  • Leg de mosselen die hierdoor sluiten op de groenten.
  • Tik op mosselen die niet direct sluiten tegen het aanrecht.
  • Verwijder mosselen die open blijven staan en kapot zijn.
  • Leg alle gesloten mosselen in de pan.
  • Strooi er wat versgemalen peper overheen en giet de witte wijn erbij.
  • Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook.
  • Zodra het vocht begint te koken, til kort het deksel op en laat de mosselen opnieuw aan de kook komen.
  • Herhaal dit proces ongeveer drie keer, totdat alle mosselen in ongeveer 8 minuten open zijn gegaan.
  • Laat de mosselen even uitlekken in een vergiet en serveer ze vervolgens in de pan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met stokbrood, frites, een gemengde salade en diverse sausjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Nederland