Basisrecept wildfond

Porties: 3 liter
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg beenderen van haarwild hert, haas enz
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 1 eetlepel(s) jeneverbessen
  • 1 koffielepel peper
  • 2 eetlepel(s) rode bessengelei
  • 1 teentje look
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad

Instructies

  • Hak de beenderen in stukken als ze te groot zijn
  • Laat de beenderen in de oven bruin kleuren
  • Laat ze niet verbranden anders krijgt de fond een bittere smaak
  • Snijd de ui, wortelen en selder in grove stukken en gooi ze mee in de ovenschaal
  • Op het einde van de kleuring mag de gelei erbij
  • Schep vervolgens alles over in een grote pot
  • Voeg er tijm, laurier, look, jeneverbessen en peperkorrels bij
  • Vul de pot met water (4 liter) tot net boven de beenderen en aromaten
  • Zet op het vuur en breng aan de kook
  • Ontvet en schuim af
  • Zet het vuur zacht en laat 4 uur trekken
  • Giet de fond door een zeef en laat afkoelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Wild