Basissaus voor vis
AllerHande juni 2001
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 1 deciliter droge witte wijn
- 2 deciliter visfond pot à 380 ml
- 50 g roomboter koude
- 1 beker creme fraiche 125 ml
- zout
- versgemalen peper
- ¾ eetlepel citroensap
Instructies
- Sjalotjes pellen en snipperen.
- In sauspan wijn met sjalotjes aan de kook brengen en op hoog vuur laten inkoken tot ca. 1 eetlepel over is (of tot stroperig).
- Fond toevoegen en onafgedekt op middelhoog vuur ca. 5 minuten laten koken.
- Saus zeven en terugdoen in sauspan.
- Boter in klontjes snijden.
- Saus aan de kook brengen.
- Crème fraîche door saus roeren en met staafmixer of garde gladkloppen.
- Van vuur af klontjes boter door saus kloppen.
- Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.