Basissaus voor vis

AllerHande juni 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 2 deciliter visfond pot à 380 ml
  • 50 g roomboter koude
  • 1 beker creme fraiche 125 ml
  • zout
  • versgemalen peper
  • ¾ eetlepel citroensap

Instructies

  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • In sauspan wijn met sjalotjes aan de kook brengen en op hoog vuur laten inkoken tot ca. 1 eetlepel over is (of tot stroperig).
  • Fond toevoegen en onafgedekt op middelhoog vuur ca. 5 minuten laten koken.
  • Saus zeven en terugdoen in sauspan.
  • Boter in klontjes snijden.
  • Saus aan de kook brengen.
  • Crème fraîche door saus roeren en met staafmixer of garde gladkloppen.
  • Van vuur af klontjes boter door saus kloppen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht / Saus