Baskische kip

Baskische kip 4

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip in stukken gesneden
  • 2 paprika gesneden
  • 2 uien in plakken
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 12 olijven
  • 10 aardappels schoongemaakt en in stukken
  • 1 eetlepel(s) Paprikapoeder
  • 200 gr chorizo in blokjes
  • 2 glazen witte wijn
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree

Instructies

  • Bak de stukken kip rondom bruin in olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
  • Verdeel de aardappels erover.
  • Roerbak de uien, paprika, knoflook en chorizo 5 minuten in olijfolie.
  • Voeg de witte wijn toe, de tomatenpuree en peper en zout naar smaak en laat dit 2 minuten sudderen.
  • Roer de paprikapoeder en olijven erdoor en giet dit mengsel over de kip.
  • Leg een stuk aluminiumfolie erover, zet de schotel in de oven en bak hem 45 minuten op 200 graden.
  • Haal het folie eraf en bak nog een kwartier.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Spanje