Bavarois exotique

Bavarois exotique

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 g gelatine
  • 400 ml slagroom
  • 30 g suiker
  • 300 ml passievruchtensap
  • 100 ml sinaasappelsap
  • muntblaadjes
  • 1 blik lychees
  • 100 ml rozensiroop
  • 2 eetlepel(s) gembernat
  • sap van 1 citroen
  • 200 g bosbessen

Instructies

  • Vet de kerstvormpjes van 150 ml inhoud in met neutraal smakende olie en zet ze omgekeerd neer.
  • Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
  • Klop de slagroom met de suiker lobbig.
  • Zeef als u vers passievruchtensap gebruikt de helft van de pitjes eruit.
  • Breng het sinaasappelsap tot tegen de kook aan, neem de pan van het vuur.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in het sinaasappelsap.
  • Roer het passievruchtensap erdoor en zet de pan in een bak ijswater zodat het sap geleiachtig kan worden.
  • Spatel de slagroom door het geleiachtige passievruchtensap. Verdeel de pudding over de vormpjes en laat ze opstijven.
  • Breng voor de compote het sap van de lychees met rozensiroop, gembernat en citroensap aan de kook.
  • Doe de lychees erin en houd de saus op laag vuur 5 minuten tegen de kook.
  • Voeg de bessen toe en laat ze 1 minuut meekoken.
  • Neem de pan van het vuur en zet de saus koud; roer af en toe.
  • Maak de bavarois rondom los van de rand en stort de vormpjes op dessertbordjes.
  • Verdeel de compote rondom en garneer met kerstschuimpjes of chocoladehulstblaadjes en een takje munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

De pitjes van de passievruchten geven de bavarois een apart uiterlijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Feestdagen etc Kerst