Bebek Semoer

eend in gekruide saus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eend in stukken
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 3 blaadjes salam
  • 4 kemiries fijngestampt
  • 2 theelepel ketoembar
  • 1 stukje trassi
  • 2 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 kopje santen

Instructies

  • Kook de eend in niet teveel water met wat zout halfgaar.
  • Uit laten lekken en de bouillon bewaren.
  • Fruit in 4 eetlepels olie de trassi, knoflook en de uien.
  • Als de uien bruin zijn, dan de stukjes eend erbij.
  • Zet het vuur laag en doe de rest van de ingrediënten erbij.
  • Ook nog een kopje bouillon.
  • Laat alles zachtjes doorkoken tot de saus is gebonden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Eend / Gevogelte
Land van herkomst Indonesië