Belgische Bierkaasfondue met Abdijkaas

Porties: 3
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g abdijkaas bijv. Père Joseph
  • 300 g belegen kaas geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 bosuitje
  • 1 fles witbier 33 cl

Instructies

  • Snijd de abdijkaas in piepkleine blokjes.
  • Zet het vuur laag.
  • Roer de beide kaassoorten in gedeelten met een houten lepel door het warme bier, tot alle kaas gesmolten is.
  • Roer het maïzenapapje door het kaasmengsel.
  • Roer het bosuitje door het kaasmengsel.
  • Laat het kaasmengsel nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.
  • Breng de fondue op smaak met mosterd en peper.
  • Zet de kaasfonduepan op een rechaud op tafel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Belgische bierkaasfondue met abdijkaas is een heerlijk en gezellig gerecht voor een feestelijke avond. Serveer met diverse dipmogelijkheden zoals zuurdesembrood, witlof, wortel, prei, mosselen, garnalen, en ham. De rijke smaak van de kaas, gecombineerd met het aroma van het witbier, zorgt voor een onvergetelijke fondue-ervaring.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 30 g | Vet: 40 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst België