Berliner kaassoufflé
Ingrediënten
- 150 g Passendaler-kaas stukje
- ½ zakje verse bieslook à 20 g
- ½ zakje verse kervel à 15 g
- 125 g zachte boter of margarine
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 100 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 bakje hamblokjes duobakje ca. 250 g
- 1½ eetlepel(s) mosterd
- versgemalen peper
- zout
- ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175°C of gasovenstand 3.
- Korst van kaas snijden en kaas in kleine blokjes snijden.
- Bieslook en kervel fijnknippen.
- Bakpapier in cakevorm leggen en zijkanten invetten.
- In kom boter met mixer licht en schuimig kloppen.
- Eén voor één eieren erdoor kloppen.
- Bloem en bakpoeder toevoegen en erdoor kloppen.
- Kaas, ham, mosterd en kruiden erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met peper en weinig zout.
- Beslag in cakevorm scheppen en in oven soufflé in ca. 30 minuten laten rijzen en goudbruin bakken.
- Soufflé langs randen lossnijden.
- Schaal op vorm leggen, samen keren en soufflé uit vorm laten glijden.
- Bakpapier verwijderen.
- Soufflé in plakken snijden en op vier borden leggen.
- Serveren met grof boerenbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Dit gerecht is ook lekker als hoofdgerecht voor 2 à 3 personen. Serveer er dan een frisse salade bij.