Bessenmerengue

Bessenmerengue

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 tl Becel Voor koken (roer)bakken en braden
  • 400 g bessen bijvoorbeeld zwarte bessen, frambozen
  • 2 eiwitten
  • 60 g suiker

Instructies

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175?C (heteluchtoven 160?C).
  • Vet een ovenschaal in met Becel Voor koken, (roerbakken en braden.

Bereiding

  • Was de bessen en laat ze uitlekken.
  • Schep de bessen in de ovenschaal.
  • Klop de eiwitten tot ze gaan schuimen.
  • Voeg vervolgens de helft van de suiker toe en klop tot de eiwitten stijf beginnen te worden.
  • Voeg dan de rest van de suiker toe en blijf kloppen tot de meringue heel stijf is en pieken vormt.
  • Verdeel de meringue over de bessen en bak het geheel ongeveer 15 minuten in het midden van de oven tot de meringue licht kleurt.

Voedingswaarden

Calories: 126 kcal | koolhydraten: 23 g | Vet: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht