Biefstuk met oesterzwammen en groenten
Ingrediënten
- 500 gram kogelbiefstuk
- 1 bosje lente-uitjes
- ½ Chinese kool
- 150 gram oesterzwammen
- 1 gele paprika
- 1 rode Spaanse peper
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel Chinese kruiden McCormick
- 2 teentjes knoflook gekneusde
- 2 cm gemberwortel geraspte
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels olie
Instructies
- Snijd de biefstuk, lente-ui, Chinese kool en oesterzwammen in reepjes, de paprika in kleine blokjes en de Spaanse peper in ringen.
- Meng de honing, Chinese kruiden, knoflook, gember, ketjap, olie en 1 1/2 dl water en marineer het vlees hierin 2-3 uur.
- Schep het vlees uit de marinade.
- Verhit in een wok de olie en roerbak het vlees ± 1 minuut.
- Voeg de lente-ui en paprika toe en bak die ± 2 minuten mee.
- Voeg de kool en de oesterzwammen toe en bak die ± 2 minuten mee.
- Schep er de Spaanse peper door.
- Serveer met pandanrijst.