Biefstuk met pepersaus

AllerHande maart 2000
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 theelepel witte peperkorrels
  • 1 dl cognac slijter
  • ½ pot vleesfond ` 380 ml
  • 1 beker slagroom 125 ml
  • zout
  • 30 g boter of margarine
  • 2 biefstukken a ca. 100 g

Instructies

  • Peperkorrels met bolle kant van lepel fijn drukken.
  • In pan peperkorrels, cognac en fond op hoog vuur tot 1 dl inkoken.
  • Slagroom toevoegen en tot 1 1/2 dl inkoken.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Tot gebruik laten afkoelen en in koelkast zetten.
  • In pan boter verhitten.
  • Biefstukken in ca. 4 à 6 minuten rosé bakken, halverwege keren.
  • Intussen saus opnieuw verwarmen.
  • Biefstukken op twee (voorverwarmde) borden leggen en saus erover en ernaast scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gebakken krieltjes en groene sla
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Wereldkeuken