Bier broodsoep met peterselie

      Reacties uitgeschakeld voor Bier broodsoep met peterselie

Bier broodsoep met peterselie

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties2
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 ui
  • 10 gr boter
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 vleesbouillon
  • 2 dl donker bier
  • 1 theelepel tijm
  • 1 stukje foelie
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Pel de ui en rasp hem fijn.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan.
  • Roer de tomatenpuree erdoor.
  • Voeg 3 dl water, het bouillontablet, het bier, de tijm en de foelie toe en laat de soep ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de korstjes van het brood, verkruimel de sneetjes en roer het broodkruim door de soep.
  • Verwarm de soep nog ± 3 minuten en roer er op het laatste moment de peterselie door.
  • Breng op smaak met zout en peper.